Amit Hittel kértek, megkapjátok.

Máté Evangéliuma 21,22

Történetem azzal kezdődött, hogy 25 éves koromban munkából hazafelé jövet a metró megállóban megbillent a talaj a talpam alatt, elkezdtem szédülni, majd ájulásérzés jött rám. Nem ájultam el, sikerült megtartanom magam, de eléggé megijedtem. Hátrébb álltam, nekitámaszkodtam a falnak és úgy vártam a szerelvényt tovább.

Az érzés ahogy jött, úgy el is múlt. Ennek a dolognak akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, el is felejtettem, annyi maradt meg belőle, hogy a metrót a továbbiakban a falnál vártam. Telt múlt az idő, eltelt pár év, az akkori párkapcsolatom véget ért, jöttek újabbak, majd eljött a nagy Ő, az IGAZI. Pár év és jött az esküvő, majd két gyönyörű gyerkőc. A rosszullétek közben sajnos újból előjöttek és egyre sűrűbbek lettek. Ekkor már felkerestem orvosokat, akik különböző vizsgálatokat végeztek, mint koponya CT, MR, vérvizsgálat, EEG, EKG, nyaki RTG, nyaki ultrahang, fülvizsgálat stb. Természetesen mindegyik vizsgálat azt mutatta, hogy makk-egészséges vagyok. A leginkább használható dolog az volt, hogy valószínűleg ilyenkor leesik a vércukorszintem, ez okozza a tüneteket. Ettől kezdve mindig volt nálam szőlőcukor, vagy az akkor oly divatos mentolos-cukros drazsé. Amikor éreztem, hogy valami nem stimmel, gyorsan bekaptam egy-két szemet. Utóbb kiderült nem az használt, csak hittem benne, ezért lett jobb tőle.

Jól meghíztam a sok cukortól, de a rosszullétek nem szűntek meg, sőt 33 évesen olyan fokra súlyosbodott, hogy nem tudtam kilépni a házból. Ha ki kellett menni, úgy szédültem, hogy erősen kellett kapaszkodnom a kerítésbe. Rettenetes volt ez az időszak. Jöttek a diagnózisok, mint pánikbetegség, agorafóbia, GAD, nyaki csigolya meszesedés, stb. Egy nagyon kedves kelet-európai gyógyító hölgy szerint az agyat ellátó hajszálerek rossz állapota okozta a tüneteket. Rengetegszer voltam nála kezelésen, mindig csak annyit mondott, hogy kell még jönni, de hogy meddig azt nem tudta megmondani. Kezdetben jobban éreztem magam, de később leállt a lendület, elfogyott a pénz, amit rá kellett volna fordítani. Természetesen én sem voltam tétlen, szakemberek tanácsára mozgásterápiát, valamint meditációs technikákat alkalmaztam egy speciális nyaktornával együtt, aminek hatására kb fél év alatt sikerült úgy éreznem, hogy minden rendben. Közben kicsit megalkuvóbb lettem, kerültem a konfliktusokat és az olyan helyeket, ahol egykor rám tőrt a rosszullét.

A családban nem az enyém volt a vezető szerep, sőt néha önkéntes alapon még mellőzött is lettem. Kimaradtam egy sor remek programból, elszaladtak mellettem az évek, szinte csak vegetáltam. Közben persze szépen fejlődött a vállalkozásom, egyre több ügyfél, egyre magasabb életszínvonal. Látszatra minden rendben volt, csak belül lehetett érezni, hogy valami nem jó. Kapcsolatomat teljesen harmonikusnak éreztem, gyerekeim kicsit hisztisek voltak, feleségem is olykor szóvá tett dolgokat, de mindent meg tudtunk beszélni és biztosítottuk egymást mindent túlélő szerelmünkről. Ez egészen 38 éves koromig ment, ekkor egy tavaszi reggelen szédülés-rohamra ébredtem, forgott a szoba, nem tudtam, hol vagyok, csak kapaszkodtam az ágyba és vártam, hogy mi lesz. Minden mozdulattal csak rosszabb lett, nyugalomban egy kicsit enyhült, de felkelni utópisztikus gondolat volt. Mikor kiért az ügyelet, megállapították, hogy felszökött a vérnyomásom. Kaptam gyorsan gyógyszert, ami levitte, de igazából csak másnapra lettem jól.

Rá egy fél évre megismétlődött ugyanez, ekkor már mentőt hívtunk, akik szintén elláttak, de kérésemre nem vittek kórházba. Ezután heti, majd napi gyakorisággal jöttek a vérnyomásrohamok, a szédüléssel, ájulásérzettel együtt. Elkezdődött egy újabb kivizsgálás-sorozat, kaptam bivalyerős vérnyomáscsökkentő gyógyszert, amitől csak aludtam volna. Ezután egy természetgyógyász megállapította, hogy Candida-fertőzésem van, és egy speciális diétát írt elő, amibe nem sok híján belehaltam. Előnye fogyás lett, de sajnos nem szűntek meg a tüneteim. Mivel a pánikbetegség gyanúja is felmerült, így jött előbb egy pszihológus, majd egy pszichiáter, ahol némi beszélgetés után felírtak nyugtatót a vérnyomáscsökkentő mellé. Közben akkupunktúrás kezeléssorozatot is kaptam, és folyamatosan végeztem az addigi gyakorlataimat, kiegészítve kéz-mudrákkal is, valamint kineziológushoz is jártam.

Sajnos mindez együtt sem hozott eredményt, sorra jöttek a rosszullétek, amik miatt kezdtem teljesen magamba zárkózni és kitűztem egy határnapot, melyet elérve, ha nem javul az állapotom, akkor itt hagyom a földi létet. Szerencsére még ezen határidő lejárta előtt találkoztam Tímeával, aki rögtön elkezdte a kezelésemet. Már az első alkalommal éreztem, hogy hatalmas energiák mozognak körülöttem. Az első kezelés után úgy éreztem magam, mint amikor a fogorvostól távozik az ember, zsibbadt még egy kicsit, de félreérthetetlen jelei vannak annak, hogy történt vele valami. Rendre találkoztunk, beszélgettünk és Tímea töretlenül gyógyított. Volt néhány alkalom, amikor nem igazán tudtam, hogy hogy kerültem haza, és amikor ezt elmeséltem Tímeának, ő csak mosolygott. Eleinte furcsálltam, hogy miért feszegetünk olyan témákat, amik szerintem nem tartoznak a tárgyhoz, de rá kellett jönnöm, hogy minden mindennel összefügg. Életemet teljesen meg kellett változtatnom, először gondolatban, majd fizikailag is. Rá kellett jönnöm, hogy mi az, ami valóban része kell, hogy legyen, és mi az, amit el kell engednem. Tímea segített ebben, a rengeted gyógyítással, és azoknak a régi, még gyerekkorban elszenvedett sérelmeknek a felszínre hozásával és oldásával, amik megtörténtük óta folyamatosan mérgezték a tudatomat és a testemet.

Sikerült olyan emberekkel kapcsolatos félelmeimet is oldani, amikről már nem is tudtam tudatosan, hogy megvannak, csak amikor megszűntek, éreztem, hogy mekkora súllyal nehezedtek rám. Sikerült felismernem, hogy házasságom, bármennyire is biztosnak és harmónikusnak éreztem, észrevétlenül mégis okozója volt állapotomnak. Elég erőt és magabiztosságot kaptam, hogy életemet képes legyek megváltoztatni. Elindultam egy új úton, folyamatosan változtatok a körülöttem lévő dolgokon, és persze magamon. Új életet kezdtem, kaptam egy új esélyt az életre. Most boldog kapcsolatban élek, távol eddigi életemtől. Nyugodtnak magabiztosnak és kiegyensúlyozottnak érzem magam.

Szeretem az életemet. Mindezért köszönettel tartozom Tímeának, akinek a segítsége nélkül mindezt nem lettem volna képes megtenni. KÖSZÖNÖM!